
Varma brunch-istället-för-lunch mackan
Kan vi alla enas om att brunch är världens bästa uppfinning? Här har du vår version av en klassisk french toast där vi lägger till getost utöver créme fraiche, mynta och hallon. Den perfekta starten på en härligt ledig dag.
4 personer
Ingredienser
8 st skivor ljust dagsgammalt bröd
170g Président getost, skivad
200g färska hallon
Färsk mynta eller citronmeliss
2 msk smält smör
1 dl Skånemejerier Crème Fraiche
0,5 st citron, det finrivna skalet
Till smeten:
1 st ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 msk socker
1,5 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
Gör så här
Vispa samman ingredienserna till smeten. Doppa 4 av brödskivorna i smeten och lägg ut dem på skärbrädan. Lägg getost, hallon och örter i mitten på mackorna. Doppa resterande bröd i smeten och lägg dem på toppen. Pensla mackgrillen med smör och grilla mackorna tills det fått rejält med färg. Servera tillsammans med vispad crème fraiche smaksatt med citron. Toppa med strimlad mynta eller citronmeliss.