
Varma fritera-mera mackan
Krispig nyfriterad kyckling på surdegsbröd med vitlöksost och cheddar, garnerat med blandade örter. Nu slutar vi räkna kalorier och njuter istället, okej?
4 personer
Ingredienser
8 skivor surdegsbröd
1 ask / 125g President Rondelé Vitlök & Örter
1 dl finriven Allerum Skotsk Cheddar
Blandade färska örter
Till kycklingen:
4 st kycklinglårfilé utan skinn
1 dl tempura frityrmix
2 dl panko skorpmjöl
Olja till fritering
Gör så här
Börja med kycklingen, blanda tempuramixen med vatten enligt instruktionerna. Smaksätt kycklingen med salt och peppar. Doppa den i tempuran och vänd den sedan i pankon så att den blir fint och jämt panerad. Fritera den gyllenbrun och tills kycklingen är genomstekt. Rosta eller grilla brödet och bred på Président Rondelé Vitlök & Örter. Lägg på kycklingen, toppa med örter och riven Cheddar.