Tillbaka

Varma fritera-mera mackan

Krispig nyfriterad kyckling på surdegsbröd med vitlöksost och cheddar, garnerat med blandade örter. Nu slutar vi räkna kalorier och njuter istället, okej?

 

4 personer

Ingredienser

8 skivor surdegsbröd
1 ask / 125g President Rondelé Vitlök & Örter
1 dl finriven Allerum Skotsk Cheddar
Blandade färska örter

 

Till kycklingen:
4 st kycklinglårfilé utan skinn
1 dl tempura frityrmix
2 dl panko skorpmjöl
Olja till fritering

Gör så här

Börja med kycklingen, blanda tempuramixen med vatten enligt instruktionerna. Smaksätt kycklingen med salt och peppar. Doppa den i tempuran och vänd den sedan i pankon så att den blir fint och jämt panerad. Fritera den gyllenbrun och tills kycklingen är genomstekt. Rosta eller grilla brödet och bred på Président Rondelé Vitlök & Örter. Lägg på kycklingen, toppa med örter och riven Cheddar.