
Varma havet-är-djupt mackan
Har du en burk tonfisk hemma? Då kan du snabbt laga ihop en kryddig tonfiskröra som sedan får bekanta sig med skotsk Cheddar mellan två brödskivor. Bottenlöst gott!
4 personer
Ingredienser
8 st skivor toastbröd
4 msk smör
150 g Allerum Skotsk Cheddar, skivad
Till tonfiskfyllningen:
150 g tonfisk från konserv, avrunnen vikt
4 msk majonnäs
0,5 dl finhackad rödlök
1-3 msk inlagd jalapeño, hackad
En handfull bladspenat
Gör så här
Börja med tonfiskfyllningen. Vispa samman alla ingredienser och smaka av med jalapeño, salt och peppar. Lägg ut mackorna på en skärbräda och fördela osten på alla mackorna och klicka ut tonfisksalladen på fyra av mackorna. Lägg ihop till dubbelmackor. Kör mackorna i mackgrillen tills de fått fin färg och osten har smält. Dela de färdiga mackorna på mitten och servera dem direkt.