Tillbaka

Varma havet-är-djupt mackan

Har du en burk tonfisk hemma? Då kan du snabbt laga ihop en kryddig tonfiskröra som sedan får bekanta sig med skotsk Cheddar mellan två brödskivor. Bottenlöst gott!

 

4 personer

Ingredienser

8 st skivor toastbröd
4 msk smör
150 g Allerum Skotsk Cheddar, skivad

 

Till tonfiskfyllningen:
150 g tonfisk från konserv, avrunnen vikt
4 msk majonnäs
0,5 dl finhackad rödlök
1-3 msk inlagd jalapeño, hackad
En handfull bladspenat

Gör så här

Börja med tonfiskfyllningen. Vispa samman alla ingredienser och smaka av med jalapeño, salt och peppar. Lägg ut mackorna på en skärbräda och fördela osten på alla mackorna och klicka ut tonfisksalladen på fyra av mackorna. Lägg ihop till dubbelmackor. Kör mackorna i mackgrillen tills de fått fin färg och osten har smält. Dela de färdiga mackorna på mitten och servera dem direkt.