Tillbaka

Varma vad-ska-vi-äta-ikväll mackan

Det frasiga svaret på den eviga frågan? Givetvis en varm macka med rökt kalkonbröst, tomater och smält Rike, toppad med en senapsdressing. Och plötsligt blev vardagen lite mindre vardag.

 

4 personer

Ingredienser

8 st skivor toastbröd
200g Allerum Rike®, skivad8 skivor bacon
2 st bifftomater, skivade
4 st salladsblad

 

Till senapsdressing:
1 msk vitvins-vinäger
1 msk senap, gärna fransk
1 msk honung
3 msk rapsolja

Gör så här

Börja med dressingen, rör ihop vinäger, senap och honung i en bunke. Vispa eller mixa (med stavmixer) i oljan med en tunn stråle tills det blivit en krämig dressing. Lägg ut mackorna på en skärbräda och skiva osten. Fördela osten på alla mackorna och lägg på kalkon, tomat och sallad på fyra av mackorna. Ringla på senapsdressing och lägg ihop till dubbelmackor. Grilla toasten i mackgrill och servera rykande varma.